Rólunk

Badenszki Erika vagyok. Több mint 16 éve foglalkozom emberekkel és segítem őket az elakadásaikra megtalálni a megoldást, hogy tovább lendülve szárnyra kaphassanak. Párkapcsolati tanácsadóként és coachként gyakran találkozom kapcsolati elakadásokkal, a válás problémájával és a mögöttes félelmekkel, ami gyakran cselekvésképtelenné teszi az embereket.
Felmerül a kérdés, hogy miért nem lépünk már akkor, amikor először érezzük, hogy baj van? Mi az, ami hat ránk és a kapcsolatainkra észrevétlenül is?

Ezekre és még több érdekes kérdésekre keressük a választ a könyv lapjain.
Saját életemben is rengeteg pozitív változást hozott a tanulás és önismeret. Meglátásom szerint néhányan ott rontják el, hogy eljárnak előadásokra, esetleg csoportokba, sokat olvasnak, de a gyakorlatba nem ültetik át a hallottakat. Pedig az igazi változás csak így érhető el. Ez egy halálig tartó út és az egyik gyümölcse, hogy gyorsabban és könnyedebben át tudunk lépni az elénk gördülő akadályokon.

Dr Ócsai József vagyok, több mint 20 éve folytatok ügyvédi gyakorlatot és közel 10 éve foglalkozom családjoggal, azon belül is elsősorban válóperekkel. Már az elejétől világos volt a számomra, s a későbbi gyakorlat csak megerősített abban, hogy egészen más módon kell foglalkozni az ilyen problémával jelentkező ügyfelekkel. Itt ugyanis meghatározó szerepet játszanak az érzelmek, amelyek nem mindig az ésszerű és jogszerű megoldások irányába sodorják a feleket. A munkám során mindig azt tartottam szem előtt, hogy olyan megoldást kell találnunk, amely a lehető legkevesebb stresszt és megterhelést okozza a feleknek, s ha vannak, akkor a kiskorú gyermekeiknek is. Ez sokszor több munkát, megbeszélést és megoldás keresést jelent, de vallom, hogy megéri mindig figyelemmel lenni az emberi oldalra is. Akinek a házassága véget ér, mindig stresszhelyzetbe kerül, ahol többoldalú segítségre van szüksége.

A könyv azokat a tapasztalatainkat írja le, amelyek szembe jöttek velünk ez alatt a néhány évtized alatt. Ügyvédként és coachként a rendelkezésünkre álló módszerek széles eszköztárát használva a válásokat más nézőpontból látjuk. Emberekről embereknek, akiket nem lehet különböző darabokra szedni, hanem egy egészként kezelendők a testi és lelki problémáikkal, múltjukkal és jelenükkel, családjukkal és az őket körüvevő emberekkel együtt.